Inspiration photo

Oploopband 5/30x25
Grijs nr. 1000

Scheiding van rijbaan en parkeerplaatsen is mogelijk op verschillende manieren. Hier kozen gemeentelijk ontwerper Gerolf Menzo en verkeerskundige Patrick Mink voor een 5/30x25 oploopband. "We wilden dat het verkeer een hoogteverschil van 12 cm moest overbruggen. Dat bereiken we met deze band. De fabrikant biedt voldoende hulpstukken zoals bochten en invaliden-inritten", aldus de heer Mink.

BSV-betontegels® 15x30x8
Novacolor Ceriale nr. 9558

De BSV-betontegel® 15x30 is voorzien van een minimaal facet en geschikt voor zwaarder verkeer vanwege de dikte van 8 cm. Leverbaar in combinatie met halve tegels (15x15).

BSV-betontegels® 15x15x8
Gewassen koperslak 2/5

Een deklaag van gewassen koperslak wordt voorzien van koperslak, een restproduct van de hoogovenindustrie. resultaat is niet alleen een duurzame verwerking van dit afval, maar ook een prachtig straatbeeld dat fonkeld in de zon. De BSV-betontegels® 15x15 zijn hier gebruikt als hulpstuk bij de 15x30 tegel, maar kunnen uiteraard ook in halfsteensverband gestraat worden. Voorzien van een minimaal facet en geschikt voor zwaarder verkeer vanwege de dikte van 8 cm.

Waalformaat
Novacolor Ceriale nr. 9558

De straat is in Emmen optisch smaller gemaakt. De rijbanden worden gescheiden door een overrijdbare strook waalformaten. Deze werden uitgevoerd in de kleur Novacolor® Ceriale. Kenmerk van Novacolor® is de natuurlijk kleurvaste, licht uitgewassen, deklaag. Ceriale werd op speciaal verzoek van de Gemeente Emmen gemaakt. Gerolf Menzo van de gemeente Emmen: "Als straks in het asfalt het witte grind zichtbaar wordt, dan haalt dat ook het verwerkte witte natuurgesteente in de waalformaten en het trottoir helemaal op".

Oploopband 5/30x25 Tegels 15x30x8 Tegels 15x15x8 Waalformaat