Inspiration photo

BSV-betonstraatstenen® 8 cm.
Novacolor® Livorno

De geleverde BSV-betonstraatstenen® werden voorzien van een deklaag in de kleur Novacolor® Livorno. Deze kleur is onderdeel van de Novacolor® serie. kenmerkend is de licht uitgewassen bovenzijde, die uit 100% natuurlijke materialen bestaat. Livorno is een bijzondere kleur. Iedere steen is uniek en varieert van rood-zwart tot zwart-rood en alles wat daar tussen zit. Genuanceerde klinkers geven, mits met gevoel voor vakmanschap gestraat, een prachtig beeld.

Opsluitbanden 10x20
Zwart kleurvast nr. 1602

Door de opsluitband 10x20 ook in zwart kleurvast nr. 1602 uit te voeren, blijft een mooi straatbeeld behouden. Net als de tegels is deze band voorzien van een fijne deklaag waarin basalt verwerkt is. Met andere woorden; niks door-en-door gekleurd, maar met natuurlijk gekleurde mineralen.

Kalkuitbloei is een natuurlijk proces. Bij dit werk lag de oplossing in brekerzand. Henk Roessink van Roelofs Wegenbouw heeft hier nog goede herinneringen aan. Terecht, want de kleuren kwamen uiteindelijk prachtig naar voren in dit werk.

BSV-betontegels 30x30
Zwart kleurvast nr. 1602
Geel Full Color® nr. 2804

Gekozen werd hier voor BSV-betontegels® 30x30. Bij de zwarte variant is basalt gebruikt, de gele tegels werden voorzien van een deklaag van lux geel, een helder geel natuurgesteente. In combinatie met speciale witte cement ontstaat een product dat aan alle eisen van de Full Color® serie voldoet.

BSV-betonstraatsteen® Opsluitband Kalkuitbloei geheel verdwenen BSV-betontegels®