Nieuws: Archief

Al onze nieuwsberichten kunt u vinden in ons archief.
Gebuik de sliders hieronder om de berichten uit een bepaalde periode te zien.


22 jun 2017

Verbouwing t.b.v. omvormeermachine

Inmiddels is de bouw bij werk 1 gestart, hier zal een stuk bij de fabriekshal worden aangebouwd t.b.v. de nieuwe omvormeerinstallatie. Dankzij deze nieuwe omvormeerinstallatie is v.d. Bosch Beton straks in staat om handpakketten om te zetten naar machinale pakketten in elk gewenst verband.

Nieuwbouw t.b.v. omvormeermachine


MEER
15 jun 2017

v.d. Bosch Beton in het vakblad Land+Water

Een van de acties van de provincie Overijssel om bij te dragen aan een klimaatbestendig Overijssel is het stimuleren van CO2-arme innovaties en toepassingen van CO2-arme technologieën en producten.

De provincie had eind 2015 een wereldprimeur met de cementloze toepassing van grasstenen als bermverharding langs een parallelweg van een provinciale weg. Een jaar na aanleg langs de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove is een goed moment om eens na te gaan hoe dit nieuwe product zich heeft gehouden. Samen met v.d. Bosch Beton uit Almelo heeft de provincie Overijssel het project gemonitord en geëvalueerd.


MEER
23 mei 2017

9 collega's geslaagd

Afgelopen tijd hebben 9 collega's een cursus gevolgd, allen hebben deze cursus met voldoende resultaat afgesloten. Vandaag ontvingen zij uit handen van directeur Jan Dirk Staman het bijbehorende certificaat.

Jeroen Hof, Istvan Santa, Peter Rutjens, Ronnie van der Velde, Bjorn Zijlstra, Raoul la Bastide, Jeffrey Kroezen en Dinand de Lange volgden de E-learining cursus Betonvakman.

Lars Leemhuis heeft de cursus “Electrisch schakelen” succesvol afgerond.


MEER
18 apr 2017

AquaBASE op de IKN Netwerkdag

Op donderdag 20 april is AquaBASE aanwezig op de IKN Netwerkdag, die als hoofdthema ‘De Waterkwaliteit in Nederland moet sneller verbeteren. Wat gaan wij daaraan doen? ‘ heeft. IKN is een samenwerkingsverband dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen, waarbij er speciale aandacht is voor innovaties en decentrale oplossingen rond stedelijk afvalwater en klimaatadaptatie. 

De IKN-Netwerkdag wordt gehouden in het IKN-gebouw in Ede. AquaBASE zal tijdens deze netwerk dag een lezing/presentatie verzorgen en met een stand aanwezig zijn.

Meer informatie over de IKN Netwerkdag vindt u op: http://www.iknl.eu/agenda/4

IKN


MEER
07 apr 2017

Nieuwe BRL maakt milieugegevens infraproducten extra betrouwbaar

Woerden - Met de introductie van de Beoordelingsrichtlijn K11002 ‘Genereren van Milieuprofielen voor betonnen infraproducten’ krijgen opdrachtgevers in de GWW-sector een praktische, uniforme toetsing in handen. Datgene wat bijvoorbeeld een gemeente voorschrijft aan milieuprofielen voor betonstraatstenen, betontegels, betonbanden en grasbetontegels krijgt die gemeente op de bouwplaats daadwerkelijk geleverd.

De nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL) kost overheden geen extra publiek geld om de milieuprofielen van betonnen infraproducten te bewijzen, bevordert de snelheid van aanbestedingen, helpt juridisch gesteggel te vermijden en zorgt voor eerlijke concurrentie. Dit waren enkele conclusies uit een informatiebijeenkomst met gemeenten, daags voor de officiële overhandiging van de BRL door Jan Klapwijk van KIWA aan Eric de Groot, voorzitter van BeST, branche van fabrikanten van betonnen bestratingsmaterialen. Tijdens de bijeenkomst werden tevens ervaringen uitgewisseld tussen gemeenten en fabrikanten om zekerheden te maximaliseren bij het bereiken van de gewenste milieuprestaties van infraproducten.


MEER
28 mrt 2017

Terwispel, herinrichting de Smidte

Terwispel heeft er een nieuw dorpsplein, een evenemententerrein en ruim tachtig parkeerplekken bij. De gemeente heeft het gebied rondom het dorpshuis aan de Smidte hiermee een flinke opknapbeurt gegeven. 

v.d. Bosch Beton leverde hier o.a. haar betonstraatstenen uit de Duracolor serie in de kleuren Terracotta en Ardenne Classico.

Terwispel


MEER
13 mrt 2017

Informatiebijeenkomst AquaBASE

Laat de regen maar komen! Bij de Faculty Club op de campus van de Universiteit Twente zijn ze er klaar voor. Hier wordt momenteel (maart 2017) een AquaBASE door aannemer Krinkels uit Hengelo geïnstalleerd.

Het veranderende klimaat zorgt voor meer intense regenbuien en dat leidt tot steeds meer problemen in het stedelijk gebied. Met de nieuwe AquaBASE-systeem kan veel meer regenwater geborgen en verwerkt worden dan met de traditionele oplossingen. Daarmee vormt dit systeem een duurzame oplossing voor het waterprobleem. De drijvende krachten achter dit systeem zijn de samenwerkende partijen Rotim, v.d. Bosch Beton, TenCate en Tauw.

Op de UT campus in Enschede wordt bij de Faculty Club op dit moment het derde AquaBASE-systeem van Nederland gerealiseerd. Verschillende belangstellenden zijn hier aanwezig voor een informatiebijeenkomst. Na een korte introductie over AquaBASE zal men een rondleiding op het werk krijgen, welke deels is uitgevoerd en deels nog in aanleg is. Aansluitend laat Tauw middels een proef zien hoe het systeem werkt. In het systeem zijn voor monitoring diverse meetinstrumenten geïnstalleerd.

Voor meer informatie over dit project zie ook:
https://www.utwente.nl/nieuws/!/2017/1/147093/innovatief-waterbufferend-systeem-onder-vernieuwde-parkeerplaats-faculty-club

Informatiebijeenkomst AquaBASE


MEER
10 mrt 2017

CO2-emissie 2016 door KIWA geverifieerd

De CO2-emissie over 2016 van v.d. Bosch Beton is berekend en vervolgens door KIWA geverifieerd. De nieuwste versie van het certificaat kunt u hier downloaden.


MEER
Klantenservice & afroepen
tel. 0546 488 810
fax 0546 488 820
klantenservice,vdboschbeton,nl
       Algemeen & verkoop
tel. 0546 488 555
fax 0546 488 566
info,vdboschbeton,nl
       Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo