0546 488 555
Print deze pagina

Beton bestaat voor een belangrijk deel uit zand en grind. Dit zijn natuurlijke grondstoffen, waarmee zorgvuldig dient te worden omgesprongen. Voor de bouw betekent dit: zuinig omgaan met de beschikbare voorraad en zoeken naar bruikbare alternatieven, zoals het hergebruik van bouwmaterialen. De oplossing voor milieubewust straten ligt voor het grijpen.

Ecoton® Milieukeur® Plus

v.d. Bosch Beton* b.v. is erin geslaagd om op basis van menggranulaat (gebroken puin) bestratingsmatrialen te produceren die voldoen aan de strenge eisen van de KOMO-certificatie. Het gaat daarbij zowel om betontegels, banden als klinkers. Deze betonproducten worden geleverd onder de naam ECOTON®, wat staat voor Economisch en Ecologisch beton.

Recycling: een logische keuze

Recycling van bouwafval heeft twee belangrijke milieuvoordelen. Het afvalprobleem vermindert en het milieu wordt ontzien doordat er minder natuurlijke grondstoffen nodig zijn. Bouwafval is bovendien uitstekend geschikt als grondstof voor betonbestratingsmaterialen, mits het op de juiste wijze wordt verwerkt.

Gecertificeerd puin

v.d. Bosch Beton* b.v. gebruikt uitsluitend grondstoffen welke worden vervaardigd onder kwaliteitsborgingscerficaat. Het menggranulaat, de grondstof voor ECOTON® producten, heeft daardoor altijd een constante kwaliteit. Deze certificering biedt daarnaast de zekerheid dat de grondstof wordt gecontroleerd op fysische en milieuhygiënische eigenschappen.

Alles leverbaar in ECOTON®

In overleg kunnen vrijwel alle producten (met uitzondering van hulpstukken) van v.d. Bosch Beton* b.v. op basis van menggranulaat worden geproduceerd. U draagt op die manier een belangrijk "steentje" bij aan het milieu, zonder concessies te doen aan kwaliteit en uiterlijk. ECOTON® -producten voldoen namelijk aan alle standaard kwaliteitseisen voor betontegels (BRL 2313), betonbanden (BRL 2314) en betonstraatstenen (BRL 2312). Bovendien, door toepassing van een nieuwe deklaag zijn ECOTON® producten qua uiterlijk volledig identiek aan normale bestratingsmaterialen. Om product-technische redenen kan een aanvraag, welke minder is dan 250 strekkende meter of 250 m² niet worden geproduceerd. Tevens is ECOTON® geen voorraadproduct, maar uitsluitend op order leverbaar.

Kennisbank

Meer weten over producten met Milieukeur® of wilt u ook op verantwoorde wijze inkopen voor uw infraproject? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en bezoek in de tussentijd onze kennisbank.

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo