0546 488 555

KAP - Klimaat Adaptief Parkeren

Het klimaat verandert en de leefomgeving verandert mee. Een groenere openbare ruimte helpt in de ambities voor een duurzame wereld. Open verharding met behoud van groen speelt hierin een belangrijke rol. Met waterinfiltratie, beplanting voor biodiversiteit en tegen de stedelijke opwarming/hittestress, in combinatie met CO2 reducerend beton, dragen de nieuwe “KAP graselementen” enorm bij aan een groene openbare ruimte.

Na jaren observeren, analyseren, ontwerpen en in gesprek blijven over de perfecte parkeerplaatssteen heeft v.d. Bosch Beton b.v. KAP graselement ontwikkeld. Het KAP graselement is een klimaatvriendelijke, waterinfiltrante steen die zorgt voor een groen en duurzaam straatbeeld. De open verharding zorgt voor wateropname in de openbare ruimte. Door de vormgeving van het element ontstaat er een rustig, strak en regelmatig patroon. De elementen zijn makkelijk machinaal te verwerken en ook goed te combineren met andere producten. Het onderhoud vergt weinig tijd, doordat het element breed en niet overgroeibaar is. Door het regelmatige patroon blijft het element altijd goed beloopbaar. Het KAP graselement is een duurzaam alternatief voor groen parkeren.

KAP Graselementen worden standaard in Reduton® geproduceerd. Reduton® is een betonmengsel van cementloos beton, waarbij secundaire grondstoffen o.a. het cement vervangen. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid CO2-uitstoot gereduceerd. Hiermee is het KAP graselement niet alleen klimaatadaptief, maar ook extra duurzaam.

KAP - Klimaat Adaptief Parkeren

KAP Graselement

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo