0546 488 555

Reduton® eerste SQAPE geopolymeertoepassing met Kiwa kwaliteitsverklaring

Kiwa heeft de eerste kwaliteitsverklaring voor toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie in bouwproducten toegekend aan v.d. Bosch Beton b.v. voor haar productlijn Reduton®.

Duurzaam en innovatief bouwmateriaal
Reduton® realiseert tot 80% CO2-reductie ten opzichte van producten geproduceerd met Portlandcement en heeft een extreem lage MKI-waarde (MilieuKosten Indicator) dankzij toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie.
Geopolymeer is een duurzaam bouwmateriaal als alternatief voor traditioneel cementgebonden beton. Het materiaal is ook goedgekeurd volgens het Besluit Bodemkwaliteit onder BRL 5077. Daar komt nu de kwaliteitsverklaring van Kiwa bij.

Provincie Overijssel koploper met geopolymeer
v.d. Bosch Beton b.v. startte in 2015 met het toepassen van de SQAPE geopolymeertechnologie in graselementen. De provincie Overijssel was de eerste opdrachtgever die het materiaal wilde gebruiken voor bermverharding. Inmiddels zijn hiermee diverse projecten in Overijssel uitgevoerd, met de N34 als grootste opdracht.

Bert Boerman (gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal): “De innovatie van v.d. Bosch Beton b.v. zorgt bij de productie van bermverharding voor minder CO2-uitstoot. Deze bermverharding draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid door stevige bermen, maar ook aan een milieuvriendelijke infrastructuur. Daarom passen wij deze nieuwe bermverharding toe bij de ombouw van de N34 tussen Witte Paal en de Drentse grens. Door het gebruik wordt een CO2-reductie gerealiseerd van bijna 1 miljoen kg! Dit staat gelijk aan de hoeveelheid CO2, die 200 auto’s in een jaar tijd uitstoten of wat een gemiddeld huishouden in 75 jaar uitstoot.”

Kiwa kwaliteitsverklaring biedt afnemers zekerheid
Kiwa heeft het innovatieve bouwmateriaal gecontroleerd op basiseisen en testen uit de Europese normen voor bestratingsmateriaal en de resultaten vastgelegd in een kwaliteitsverklaring.
“De kwaliteitsverklaring biedt zekerheid aan een afnemer dat een innovatief product aan de norm voldoet die voor die toepassing bekend is, zodat een vergelijking met conventionele materialen mogelijk is”, aldus Jan Klapwijk van Kiwa tijdens de uitreiking van de verklaring.
Erkenning door Kiwa garandeert de kwaliteit van bouwmaterialen geproduceerd met SQAPE geopolymeertechnologie, zoals Reduton® van v.d. Bosch Beton b.v.

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo