v.d. Bosch Beton b.v. gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren
Home Oplossingen Innovaties

Ecoton

Ecoton

Conventioneel beton bestaat voor een belangrijk deel uit primaire grondstoffen, zoals zand, grind en cement. Met deze grondstoffen dient zorgvuldig omgegaan te worden. Er is schaarste. Voor de bouw betekent dit: zuinig omgaan met de beschikbare voorraad en zoeken naar bruikbare alternatieven, zoals het hergebruik en recycling van bouwmaterialen.

Ecoton® Circulair Beton

v.d. Bosch Beton* b.v. is ruim 25 jaar geleden erin geslaagd om een klein percentage van het grind te vervangen door menggranulaat (gebroken puin) voor de productie van bestratingsmaterialen. De eindproducten dienen te voldoen aan de strenge eisen van de KOMO-certificatie. Dit geldt voor de productgroepen, betontegels, betonbanden, betonklinkers en grasbeton. In de loop der jaren is het vervangingspercentage meer geworden en de kwaliteit van het granulaat beter. Door een breektechniek van onze leverancier “Twee “R” Recycling Groep B.V.” is het mogelijk om betongranulaat te scheiden van de rest en deze als grindvervanger te gebruiken in de betonproducten. Hierdoor is de kwaliteit hoger en sluiten we de betonketen door hoogwaardig hergebruik van gerecycled beton. Diverse instanties hebben zich in de loop der jaren aan elkaar geconformeerd en de hergebruikeisen gelijkgesteld, waardoor het betonhuis de BRL K11002 voor duurzaam beton op de markt kon brengen. Deze houdt in dat van alle producten minimaal 15% van het volledige volume (deklaag en onderbeton) vervangen dient te zijn door secundaire grondstoffen. In ons geval is dat gerecycled betongranulaat. Een andere eis is dat de MKI (Milieu Kosten Indicator) niet hoger mag zijn dan € 25,= m3. Meer info hierover op www.moederbestek.nl

Inmiddels hebben wij de naam van deze productengroep aangepast naar “Ecoton® Circulair Beton”, wat staat voor duurzaam (economisch en ecologisch) beton. Al onze Ecoton® Circulair Beton producten voldoen aan de daarvoor gestelde eisen in de BRL K11002.

eis-duurzaam-beton-(1).jpg

img_5062(1)ecoton.jpg

Recycling: een logische keuze

Recycling van bouwafval heeft twee belangrijke milieuvoordelen. Het afvalprobleem vermindert en het milieu wordt ontzien doordat er minder natuurlijke grondstoffen nodig zijn. Bouwafval is bovendien uitstekend geschikt als grondstof voor betonbestratingsmaterialen, mits het op de juiste wijze wordt verwerkt.

betonpuin.jpeg

Gecertificeerd puin

v.d. Bosch Beton* b.v. gebruikt uitsluitend grondstoffen welke worden vervaardigd onder kwaliteitsborgingscertificaat. Het betongranulaat, de grondstof voor Ecoton® Circulair Beton-producten, heeft daardoor altijd een constante kwaliteit. Deze certificering biedt daarnaast de zekerheid dat de grondstof wordt gecontroleerd op fysische en milieuhygiënische eigenschappen.

Alles leverbaar in Ecoton® Circulair Beton

In overleg kunnen vrijwel alle producten (met uitzondering van hulpstukken) van v.d. Bosch Beton* b.v. op basis van betongranulaat onder de BRL K11002 worden geproduceerd. U draagt op die manier een belangrijk "steentje" bij aan het milieu, zonder concessies te doen aan kwaliteit en uiterlijk. Ecoton® Circulair Beton-producten voldoen namelijk aan alle standaard kwaliteitseisen voor betontegels (BRL 2313), betonbanden (BRL 2314), betonstraatstenen (BRL 2312) en grasbeton (BRL K11001). Bovendien, door toepassing van een nieuwe deklaag zijn Ecoton® Circulair Beton-producten qua uiterlijk volledig identiek aan bestratingsmaterialen geproduceerd van conventioneel beton.

Meer weten? Neem contact met ons op.

vestiging-vriezenveen.png

Fabriek Vriezenveen

Daarlerveenseweg 5 7671 SJ Vriezenveen

vestiging-almelo.png

Hoofdkantoor Almelo

Wentholtweg 6 7602 EB Almelo