v.d. Bosch Beton b.v. gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren
Home Oplossingen Innovaties

Duurzaam en cementloos beton met Reduton®

Duurzaam en cementloos beton met Reduton®

v.d. Bosch Beton is in samenwerking met SQAPE BV erin geslaagd om het cement in betonbestratingsproducten te vervangen voor een duurzaam alternatief: Reduton®.

Met dit cementloze beton ben je verzekerd van:

  • een extreem lage CO₂-uitstoot

  • een lage MKI (Milieu Kosten Indicator)-score

  • KIWA-gecertificeerd

Meer weten over onze duurzame innovaties

Geopolymeer beton

Reduton® cementloos beton is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton en SQAPE BV geopolymeertechnologie. Deze technologie is een combinatiereactie van silicium- en aluminium-mineralen (in plaats van fossiele brandstoffen). Hierdoor heeft het beton eigenschappen van natuursteen, zoals hardheid, chemische stabiliteit en weerstand tegen erosie. 

In vergelijking met traditionele cementgebonden producten ontstaat er tijdens dit duurzame proces geen afwijking in kleur en textuur. Bovendien gaat de esthetische waarde niet verloren.

Beton met extreem lage CO₂-uitstoot

Beton met extreem lage CO₂-uitstoot

Bij de winning en productie van cement komt normaal gesproken veel CO₂ vrij. Door het toepassen van geopolymeren als cementvervanger, wordt een extreem lage CO₂-emissie verkregen en een lage MKI-score. 

Lage MKI-waarde beton

Lage MKI-waarde beton

Reduton® cementloos beton kent een lage MKI-score (Milieu Kosten Indicator). De cementloze onderbeton van Reduton® producten is tevens voorzien van gerecycled betongranulaat als grindvervanging. Circulariteit en hoogwaardig hergebruik is hiermee gegarandeerd.

KIWA-gecertificeerd

KIWA-gecertificeerd

Het KIWA-innovatiecertificaat is een keurmerk voor bouwproducten en installaties. De geaccrediteerde certificeringsinstelling stelt hoge eisen aan het ontwerp, de functies, de materialen en de eigenschappen van het product. Voornamelijk gericht op controle en milieu.

Ook besparen op CO₂-uitstoot in het volgende betonbestratingsproject?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We komen binnen 1 werkdag bij je terug. 

Vraag offerte aan

Wil je liever direct met ons bellen? 0546 488 555