v.d. Bosch Beton b.v. gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren
Home Oplossingen Innovaties

Duurzaam en cementloos beton met Reduton®

Duurzaam en cementloos beton met Reduton®

v.d. Bosch Beton is in samenwerking met SQAPE BV erin geslaagd om het cement in betonbestratingsproducten te vervangen voor een duurzaam alternatief: Reduton®.

Met dit cementloze beton ben je verzekerd van:

  • een extreem lage CO₂-uitstoot

  • een lage MKI (Milieu Kosten Indicator)-score

  • Gebruik van secundaire grondstoffen

  • 100% recyclebaar

  • KIWA-gecertificeerd

Geopolymeer beton

Reduton® cementloos beton is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton en SQAPE BV geopolymeer technologie. Sinds 2016 produceren we Reduton® producten en hebben wij inmiddels aanzienlijke ervaring opgebouwd.

In vergelijking met traditionele cementgebonden producten, ontstaat er tijdens dit duurzame proces geen afwijking in kwaliteit, kleur en textuur. Bovendien gaat de esthetische waarde niet verloren.

Beton met extreem lage CO₂-uitstoot

Beton met extreem lage CO₂-uitstoot

Bij de winning en productie van cement komt veel CO₂ vrij. Door het toepassen van geopolymeren als cementvervanger, wordt een extreem lage CO₂-emissie verkregen. Hierdoor zijn ook de milieukosten zeer laag. De MKI van de Reduton® producten is ongeveer de helft lager dan van cementgebonden producten.

Lage MKI-waarde beton

Lage MKI-waarde beton

Reduton® cementloos beton kent een lage MKI-score (Milieu Kosten Indicator). De onderbouwde en geverifieerde waarden zijn ca. 50% lager dan betonbestratingsmaterialen van conventioneel beton met cement. De gemiddelde MKI-score van Reduton® is ca. €10,- per m3.

Circulair beton

Circulair beton

Het Reduton® cementloze betonmengsel bevat uitsluitend gerecycled betongranulaat en/of ECO granulaat als vervanging voor traditioneel grind en ongeveer de helft van de zandfractie is vervangen door ECO zand. Hierdoor wordt circulariteit en hoogwaardig hergebruik verzekerd. Aan het einde van hun levensduur zijn alle Reduton® producten volledig recyclebaar en kunnen ze worden hergebruikt in de reguliere betonindustrie als hoogwaardig secundair granulaat voor diverse toepassingen.

KIWA-gecertificeerd

KIWA-gecertificeerd

Het KIWA-innovatiecertificaat is een keurmerk voor bouwproducten en installaties. De geaccrediteerde certificeringsinstelling stelt hoge eisen aan het ontwerp, de functies, de materialen en de eigenschappen van het product. Voornamelijk gericht op controle en milieu. Al onze Reduton® producten hebben een productcertificaat. Kwaliteit is hiermee gegarandeerd.

Ook besparen op CO₂-uitstoot in het volgende betonbestratingsproject?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We komen binnen 1 werkdag bij je terug. 

Vraag offerte aan

Wil je liever direct met ons bellen? 0546 488 555